צילום: index open יש אנשים שעבורם סדנאות בישול אינן רק תוכנית ריאליטי, אלא כלי בהתמודדות עם מחלת הסרטן.

קופת חולים כללית החלה להפעיל במכונים האונקולוגים במרכזים לין וזבולון סדנאות בישול עבור מטופלים בכימותרפיה. מדובר בפרויקט ייחודי, אותו מוביל ד"ר ערן בן-אריה, מומחה ברפואת משפחה ומנהל היחידה לרפואה משלימה ומסורתית במחלקה לרפואת המשפחה בפקולטה לרפואה בטכניון, בשיתוף עם ד"ר מריאנה שטיינר, מנהלת השירות האונקולוגי של "כללית" במחוז.

בסדנאות לומדים החולים ובני משפחותיהם להכין תבשילים, המיועדים להקלה של תופעות הנלוות לטיפול הכימותרפי, כגון: חולשה, בחילות, פצעים בפה, שלשולים, עצירות ועוד. המתכונים מתבססים על צמחים, תבלינים ומזונות שנבחנו במחקרי מעבדה ומחקרים קליניים בתחום האונקולוגי.

בכל קבוצה משתתפים כחמישה מטופלים, הנחשפים לתכנים הכוללים היבטים תפקודיים, רגשיים, חברתיים והתנסות בטכניקות התבוננות שמתייחסות להקשר של האוכל ומשמעותו בחייו של החולה ומשפחתו. הסדנאות מותאמות לרקע התרבותי-חברתי של המטופלים, לרבות מטופלים מהאוכלוסייה הערבית ומטופלים דוברי רוסית.