בימים אלה, כשהחורף הולך ומתעצם, אני נשאר באזור המנות המחממות. השבוע נפליג למטבח הפרסי, אל הגונדי, מנה שאני אוהב מאוד וכבר ביקרה פה. אני מכין אותה עם שינויים קטנים.

המנה הזו נפלאה בעיניי והיא יודעת לחמם את הגוף, להבעיר אותו מבפנים, מעין בוסט של כוח ואנרגיה פנימית. בעיקר בזכות החומוס והתיבול המחמם, הכורכום וההל. הגוף מתחמם ומתרכך וזוקף קומה. אחרי מנה מהגונדי הכתפיים הכפופות מקור מתיישרות והלב מתרחב.

צילום: ריאן

אני לקחתי לכיוון הקנידלעך. מאחר שמדובר במרק עוף, לילדים אני מציע קנידלעך, וזה עובד נהדר.

בזמן המזיגה בקערת מרק אני יוצק 4-3 קציצות, מעט גרגירי חומוס ומעט רוטב מהמרק. בדרך כלל הם מבקשים תוספת, ולמרות התיבול המיוחד הם מגיבים לקציצות האלה בשמחה. שווה לנסות.

גונדי קציצות עוף וגרגירי חומוס

החומרים לקציצות:

500 גרם עוף טחון

3 בצל יבש, מגורר וסחוט

150 גרם חומוס טחון

כוס גרגירי חומוס מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך קל

חצי כפית הל טחון לקציצות

1/3 כוס שמן

כפית וחצי מי ורדים

כפית כורכום שטוחה

אופן ההכנה:

מעבירים את כל חומרי הקציצות לקערה ומעבדים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד למנוחה של כרבע שעה.

החומרים לציר המרק:

2 כרעיים שטופים ונקיים

3 בצל יבש, חצוי ופרוס

שמן לטיגון

1.5 ליטרים מים רותחים

1 כפית מלח, פלפל, כורכום

2 תרמילי הל כתושים

אופן ההכנה:

מתחילים בחומוס: מבשלים אותו בנפרד עד לריכוך. אני תמיד ממליץ להשרות קטניות ולהקפיא ואפילו לדאוג לריכוך, ואז בהחלטה של רגע אפשר לשלוף ולקצר תהליכים.

עוברים להכנת המרק. בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הכרעיים ומטגנים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מסירים קצף ומתבלים. מבשלים כ־40 דקות ומסננים ומחזירים לאש.

מביאים לרתיחה, מוסיפים את החומוס המרוכך למרק ומתבלים כולל תרמילי ההל.

מכינים את הקציצות: מגלגלים לכדורים קטנים (פינג פונג), מחליקים למרק הרותח ומבשלים 15 דקות.

מגישים ונהנים.