חנוכה בפתח ואיתו הבצק והטיגונים. אבל חנוכה הוא גם (ובעיקר) חג האור והמפגש המשפחתי, ולכן לכבודו בחרתי השבוע בלחמא בעג'ון, סוג של בצק עם תערובת בשר טחון מתובלת. מדובר במעין חטיף מסורתי ים תיכוני שנמכר ברחובות סוריה, ארמניה לבנון ובעיקר טורקיה. מאפה נהדר שאי אפשר להפסיק לאכול אותו.

צילום: ריאן

אני מאוד אוהב אותו. מתאים להכין אותו יחד ואפילו עם הילדים. אין צורך בטיגונים כי הוא מאפה של תנור. אפשר להכין מראש ולחמם, אבל הכי־הכי זה כשהוא חם, ישירות מהתבנית, מאפים שנחטפים ונעלמים שניות אחרי שיוצאים מהתנור.

לחמא בעג'ין

תערובת הבשר:

700 גרם בשר טחון - אפשר בשר בקר ואפשר תערובת של טלה ובקר, רצוי לא שמן וטחון פעמיים

2 בצלים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

2 עגבניות קלופות ללא הגרעינים, קצוצות דק

2 כפות גדושות של רסק עגבניות (כדאי להשקיע ברסק איכותי - מומלץ שפופרת של MUTTI)

כף של תמצית תמרהינדי או תמצית רימונים

כף סוכר

מיץ מחצי לימון

2 כפיות שטוחות פלפל אנגלי

כפית צ'ילי גרוס (או לפי הטעם)

פלפל חריף טרי, רצוי אדום, חצוי וקצוץ דק (יופי וטעם, אפשר לוותר)

צנוברים לקישוט מעל

צילום: ריאן

הבצק:

חצי קילו קמח

25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

כפית סוכר

3 כפות שמן

מעט מלח

כוס מים חמימים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר ומניחים בצד. צנוברים שומרים לקישוט מעל.

עוברים להכנת הבצק. מתסיסים את השמרים עם הסוכר ומעט מים, מערבבים בקערה את הקמח, השמן והמלח, מוסיפים את תסיסת השמרים ומתחילים בלישה תוך כדי תוספת של המים בהדרגה עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.

צילום: ריאן

ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות עד שהבצק מקבל גמישות ורכות. מכדררים לכדור חלק ויפה, מורחים בשמן מכל הצדדים, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים עד שהנפח מוכפל.

כשהבצק תפח לשים שוב ומחלקים לכדורים קטנים בגודל ביצה (או איך שאוהבים. אני מעדיף עיגולים קטנים - מהיר יותר באפייה ונעים יותר כפינוק), עוטפים בניילון או מגבת.

 מקמחים משטח עבודה וגם את המערוך ומרדדים על עיגול הכי דק שאפשר, קורצים עיגול בעזרת שבלונה או כוס לפי הגודל שאוהבים, מורחים מתערובת הבשר עד כמעט קצה השוליים (אני אוהב שהתערובת נדיבה אך דקה) ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן מעט.

ממלאים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־10-8 דקות עד שהשוליים מזהיבים.

המאפה אמור להיות אפוי אך עדיין רך. מגישים עם פלח לימון, נותנים סחיטה קלה ועפים אל על עם הביס.