עונת הדלעות מתחילה עכשיו, ובין כל שפע הדלועים תוכלו למצוא גם את הדלורית. שפע הירקות והפירות הכתומים שמגיעים אלינו בקיץ הוא לא מיקרי וגם כאן הטבע מדהים בהוליסטיות שלו שכן אותם החומרים שנותנים את הצבע הכתום גם עוזרים לנו להתגונן מפני קרינת השמש החזקה באופן טבעי (הם לא מחליפים מסנני קרינה, אך הם מסייעים). הדלורית היא קטנה יותר וגם מתוקה ועדינה יותר בטעמה מדלעת רגילה. המרקם שלה יותר מוצק ממרבית הדלעות מה שמאפשר להיות יצירתיים איתה ולכן רציתי לנסות להכין ממנה נודלס מה שהתברר כרעיון מוצלח.

נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס 

מה צריך?

3 דלוריות גדולות עם צוואר עבה 

3 דלעות ערמונים חצויות ומגורענות

1 בצל ענק חתוך לקוביות

כוס חלב קוקוס

כוס גרגירי חומוס מבושלים

חבילה כוסברה קצוצה

מלח

קארי

שמן זית

נודלס דלורית ברוטב דלורית, דלעת ערמונים וחלב קוקוס. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מפרידים את צווארי הדלורית, קולפים אותם ומכינים מהם נודלס בספירולייזר או קולפן.

אופים את בטני הדלורית המגורענים והדלעות ערמונים עד לריכוך ומוציאים את התוכן שלהן לקערה.

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים את הדלעות והדלוריות האפויות ומערבבים.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.

מתבלים במלח וקארי ומערבבים.

מסירים מהאש וטוחנים בבלנדר לרוטב חלק.

מסדרים בקערית נודלס ומעליו שופכים את הרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה.

בתיאבון! 

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.