בזאת (ועל אף הגשם) הכרזתי על בוא האביב!

ניצנים של אביב בשדות הביאו אל סל הירקות השבועי שלי אפונה ירוקה בתרמילים ושום ירוק. איזו חגיגה!
מובן שמיד הכנתי מוקפץ שווה (והכי פשוט בעולם) שאפילו בעלי השף לשעבר התרשם ממנו.

מוקפץ שווה והכי פשוט בעולם | צילום: ענת לשם

האפונה הירוקה מוסיפה מעט חלבון למנה, השום הירוק הטרי תורם טעם ושפע של מינרלים, בפטרוזיליה יש סיבים תזונתיים ותוספת ברזל (שהוויטמין סי שבלימון יסייע לספיגתו) – והנה לכם תוספת מושלמת לארוחה!

אפונה ירוקה מוקפצת עם שום אביב
3-4 מנות
כעשרים דקות הכנה
החומרים:
חבילת תרמילי אפונה נקיים מסיבים וחתוכים גס
3 ראשי שום ירוק קצוצים
1/2 חבילה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מיץ לימון
מלח
שמן זית
ההכנה:
מחממים מחבת עבה
מוסיפים שמן זית למחבת
מוסיפים את האפונה ומערבבים
מוסיפים את השום ומערבבים
ממליחים ומבשלים כמה דקות
מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים
מכבים את האש
מוסיפי את הלימון ומערבבים

בתיאבון!

ימים יפים!

ענת לשם נטורופתית ND תזונה במעגל החיים