כשהייתי בתיכון, אבא שלי היקר הכין לי את קופסת (יותר נכון שקית) האוכל הכי שווה בכיתה. יש שאומרים שבלי האוכל של אבא גדעון כל י"ב 10 הייתה גוועת ברעב.

מכיל שפע של סיבים תזונתיים וויטמינים | צילום: ענת לשםבין שאר המטעמים השווים שהוא הכין בתשומת לב רבה כיכבה מדי פעם שקית עם סלט הכרוב הכי טעים בעולם (שבא ביחד עם מזלג ומפית מקופלת!).  כשהייתי בערך בת עשרים למדתי את הסוד לסלט הפשוט והמעולה הזה.

היום גם אתם מוזמנים.

הכרוב שייך למשפחת המצליבים ויש כ-400 מינים שלו בעולם בשלל צבעים וצורות. הוא מכיל שפע של סיבים תזונתיים וויטמינים, מה שהופך אותו לירק בריא במיוחד.

על מנת ליהנות מערכיו התזונתיים עדיף לצרוך אותו טרי, אך הוא מתאים לשפע מנות ושיטות בישול.

סלט כרוב

החומרים

רבע כרוב קצוץ דק

ככפית מלח

מיץ מלימון אחד או יותר

מעט שמן זית איכותי

חופן גרעיני חמנייה

אופן ההכנה:

סוד ההצלחה של הסלט: מפזרים את המלח על הכרוב ומעסים אותו היטב, כך הוא סופג את הטעמים ולא נשאר נוקשה ומר.

מוסיפים את יתר המרכיבים ואורזים לאהובי לבכם.

בתיאבון וימים יפים!

ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק